
Falsk fyrstekake
Kake etter oppskrift fra krigens dager.
Kaker
Middels
60minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 200 g hvetemel
- 100 g farin
- 125 g smør eller olje
- 480 g kokte poteter
- 400 g sukker
- 0 ukjent mandeldråper etter smak
Fremgangsmåte
- Rør sammen mel, farin og smør til deig.
- Lag fyll ved å mose poteter og blande i sukker og mandeldråper.
- 3/4 av deigen kjevles og trykkes ut i bunnen av ei kakeform, 24 cm i diameter. Ha i fyllet. Kjevle resten av deigen og lag strimler som legges på toppen av kaka. Stekes ved 170 grader i cirka 45 minutter.
Du kan lese mer om matlaging under andre verdenskrig i denne artikkelen.
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Trømborg Bygdekvinnelag. De skriver:
«Denne oppskriften har vi innhentet av ett av lagets eldste medlemmer, Hannah Bentsen som igjen fikk denne av sin mor Kristofa Reymert. Hannah forteller at hun husker kaken ble bakt under krigen.»