
Egg og flesk i hvit saus
Middagsrett etter gammel oppskrift fra Hobøl.
Middagsretter
Lett
30minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 4 stk egg
- 400 g flesk
- 2 ss margarin/smør
- 4 ss hvetemel
- 7 dl melk
- 2 stk tomater
- 1 ss finhakket grasløk
Fremgangsmåte
- Kok eggene i 10-12 minutter (de skal være hardkokte).
- Skjær flesket i skiver og stek i en stekepanne.
- Smelt margarin/smør i en kjele, rør inn melet og spe med melk til hvit saus. Smak til med salt.
Ha egg og flesk på et fat, hell sausen over. Pynt med tomatbåter og grasløk. Severes med kokte poteter og gulrøtter.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Ytre Hobøl Bygdekvinnelag.