Egg og flesk i hvit saus

Gammelt kjøkkenutstyr

Egg og flesk i hvit saus

Middagsrett etter gammel oppskrift fra Hobøl.

Middagsretter

Lett

30minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 400 g flesk
  • 2 ss margarin/smør
  • 4 ss hvetemel
  • 7 dl melk
  • 2 stk tomater
  • 1 ss finhakket grasløk

Fremgangsmåte

  1. Kok eggene i 10-12 minutter (de skal være hardkokte).
  2. Skjær flesket i skiver og stek i en stekepanne.
  3. Smelt margarin/smør i en kjele, rør inn melet og spe med melk til hvit saus. Smak til med salt.

Ha egg og flesk på et fat, hell sausen over. Pynt med tomatbåter og grasløk. Severes med kokte poteter og gulrøtter.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Ytre Hobøl Bygdekvinnelag.