Smørbrødkake

Smørbrødkake

Morsom rett til finere anledninger.

Brødmat/Bakverk

Middels

3timer

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 stk brød
  • 0 ukjent pålegg og garnityr etter ønske

Fremgangsmåte

  1. Bak to runde «brødkaker», en myk loff og en med grovere mel. Du kan for eksempel ta utgangspunkt i denne oppskriften på loff og denne oppskriften på rugbrød, men forme deigen til runde «kaker» på stekebrett i stedet for i brødform.
  2. Del opp brødene på langs, som til bløtkake. Smør mykt smør på begge sider og dekk hvert lag med pålegg som passer til hverandre. For eksempel forskjellige ostesorter, gjerne smøreost, og skinke. Legg så annenhvert lag lyst og mørkt brød. Pakk inn «kaken» i et vått klede og legg litt press på.
  3. Like før smørbrødkaken skal serveres dekkes hele kaken med osteskiver og pyntes med røde og grønne paprikaringer. Sett den et øyeblikk i varm ovn så osten smelter litt.

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Ytre Hobøl Bygdekvinnelag. Smørbrødkake er tydelig inspirert av svenskenes «smörgåstärta», men spesielt i områdene nær grensen har det vært lange tradisjoner for å servere lignende retter her i Norge – gjerne til selskaper eller finere anledninger.