
Mors lune epledessert
Deilig dessert som passer på høsten.
Desserter
Lett
1timer
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 6 stk epler
- 2 ss sukker
- 1 ts kanel
- 4 dl matfløte/melk
- 2 stk egg
- 1 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte
- Skrell og skjær opp epler i små båter/biter, legg i en smurt ildfast form. Strø over sukker og kanel og sett inn i forvarmet ovn 165 grader i ca 20 min.
- Visp/rist egg, fløtemelk og vaniljesukker og hell blandingen over eplebitene og la stå i ca 45 minutter til. Sjekk at blandingen har stivnet og at eplene er møre.
Server denne litt lun med vaniljesaus eller is.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Ann-Mari Raakil i Borge Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«Tidligere var dette en hverdagsdessert på høsten for å bruke opp nedfallsfrukten. Denne ble servert med melk til – nå har vi ikke så mye dessert til daglig, så med litt fløte i og vaniljesaus eller is til er dette en nydelig selskapsdessert.»