Mors lune epledessert

Mors lune epledessert

Deilig dessert som passer på høsten.

Desserter

Lett

1timer

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 6 stk epler
  • 2 ss sukker
  • 1 ts kanel
  • 4 dl matfløte/melk
  • 2 stk egg
  • 1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

  1. Skrell og skjær opp epler i små båter/biter, legg i en smurt ildfast form. Strø over sukker og kanel og sett inn i forvarmet ovn 165 grader i ca 20 min.
  2. Visp/rist egg, fløtemelk og vaniljesukker og hell blandingen over eplebitene og la stå i ca 45 minutter til. Sjekk at blandingen har stivnet og at eplene er møre.

Server denne litt lun med vaniljesaus eller is.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Ann-Mari Raakil i Borge Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«Tidligere var dette en hverdagsdessert på høsten for å bruke opp nedfallsfrukten. Denne ble servert med melk til – nå har vi ikke så mye dessert til daglig, så med litt fløte i og vaniljesaus eller is til er dette en nydelig selskapsdessert.»