Sildesalat

Sildesalat

Tradisjonsrikt pålegg.

Tilbehør

Lett

45minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 5 ss filet av spekesild/kryddersild
  • 1 stk kokt potet
  • 0.5 stk eple
  • 100 g syltet rødbet
  • 50 g sylteagurk
  • 0.5 stk løk, gul eller rød
  • 100 g majones
  • 1 dl rømme
  • 1 ss lake fra sylteagurken

Fremgangsmåte

  1. Legg sildefiletene i vann et par timer hvis de er for salte.
  2. Sild skjæres i biter. Potet, løk, eple, rødbet og sylteagurk skjæres i små terninger.
  3. Rør sammen majones, rømme, sukker og lake. Vend inn de øvrige ingrediensene.

Sildesalaten kan med fordel lages en dag i forveien, slik at den får satt seg i smak. Salaten uten sild er yppelig tilbehør til spekesild.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Helen Østbye i Lørenskog Bygdekvinnelag. Hun skriver at dette er en tradisjonsrik salat med nydelig farge og smak.