
Sildesalat
Tradisjonsrikt pålegg.
Tilbehør
Lett
45minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 5 ss filet av spekesild/kryddersild
- 1 stk kokt potet
- 0.5 stk eple
- 100 g syltet rødbet
- 50 g sylteagurk
- 0.5 stk løk, gul eller rød
- 100 g majones
- 1 dl rømme
- 1 ss lake fra sylteagurken
Fremgangsmåte
- Legg sildefiletene i vann et par timer hvis de er for salte.
- Sild skjæres i biter. Potet, løk, eple, rødbet og sylteagurk skjæres i små terninger.
- Rør sammen majones, rømme, sukker og lake. Vend inn de øvrige ingrediensene.
Sildesalaten kan med fordel lages en dag i forveien, slik at den får satt seg i smak. Salaten uten sild er yppelig tilbehør til spekesild.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Helen Østbye i Lørenskog Bygdekvinnelag. Hun skriver at dette er en tradisjonsrik salat med nydelig farge og smak.