
Lågåsild
Lågåsilda var viktig for bygdene nord for Mjøsa i flere hundre år.
Middagsretter
Lett
30minutter
Oppland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 2 stk "lågåsild"
Fremgangsmåte
- Rens silda og vend ho i mel, salt og pepper, før den stekes i panna.
Serveres med poteter, gulrot og godt smør.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Lågen Bygdekvinnelag. De skriver:
«Lågåsild (Coregonus albula) er en fisk i laksefamilien. Ho er den norske ferskvassfiskearten som er best tilpassa et pelagisk levesett, og ligner så mye på sild at det kan være vanskelig å se forskjell. Lågåsilda har likevel fettfinne mellom rygg- og halefinnen, noe silda mangler.
Liv Gruven Hansen, medlem i Lågen Bygdekvinnelag, forteller at hun husker med glede når Lågåsilda kom oppover Lågen. Da pakka de med seg flatbrød, salt og pepper i sekken, og gikk ned til stranda etter skolen, der fikk de tak i Lågåsild og stekte den på bålet. «