Sauset klubb

stekepanne på bord

Sauset klubb

Tradisjonsrik kost etter oppskrift fra Gran.

Middagsretter

Middels

1timer

Oppland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 400 g ferdig kokt blodklubb
  • 3 dl hel melk
  • 2 dl fløte
  • 20 stk gode skiver brunost
  • 0 ukjent sukker
  • 0 ukjent smør

Fremgangsmåte

  1. Start med sausen: bland sammen melk, fløte og ost i en kjele og la det småkoke til det tykner litt.
  2. Skjær blodklubb i terninger eller tynne skiver. Surr det lett i gryte/ panne i ei spiseskje smør. Hell sausen over og la det surre noen minutter til det «sauser seg».
  3. Serveres med et lite sukkerdryss.

Tips

En raskere variant er å tilsette mjølk, fløte og ost rett i gryta med blodklubb og la det surre til det tykner

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Østre Gran Bygdekvinnelag. De skriver:
«Blodklubb var vanlig middagsmat i slaktetida om høsten. Mange var kanskje ikke så veldig glade i blodklubben i seg sjøl, men i dagene etter blodklubbkoking, når klubben ble sauset, ja, da var det stas! Særlig for unger! På mange garder var sauset klubb mye brukt til du’arn (altså til måltidet midt på dagen) for arbeidsfolk.»