Byggryn saftsuppe

Byggryn saftsuppe

Saftsuppe med vafler var ett kjært bidrag på barsel-visitt.

Desserter

Lett

7timer

Oppland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l vann
  • 1 dl hele byggryn
  • 100 g svisker,evt. rosiner
  • 2 dl saft
  • 0 ukjent sukker

Fremgangsmåte

  1. Legg byggryn i vann i cirka 6 t (eller natta over).
  2. Kok så vann/gryn i 30 min. Tilsett svisker og saft og gi alt et oppkok på svak varme. OBS: Mengde saft varierer med hva slags saft du har. Hjemmelaget saft av rips eller bringebær inneholder gjerne ganske mye sukker, så her må du smake deg fram. Men suppa kalles ikke søtsuppe uten grunn….

Pannekaker smaker godt til – oppskrift finner du her.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Østre Gran Bygdekvinnelag. De skriver at søtsuppe ofte ble brukt som «visitt-mat»:
«Søtsuppe og vafler ble ofte brukt når man skulle i barsel-visitt. Da inneholdt suppa alltid svisker, og ikke bare rosiner som ellers ble brukt. Sviskene skulle være bra for den nybakte mora, slik at fordøyelsen kom i gang etter fødselen.»