Potetsuppe

potetsuppe med purre

Potetsuppe

God suppe etter oppskrift fra Rollag.

Middagsretter

Lett

30minutter

Buskerud

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 8 stk små poteter
  • 1 stk purre
  • 1 stk stor løk
  • 2 stk buljongterninger (høns eller kjøtt)
  • 2 l vann
  • 2 dl fløte (eller fløtemelk)
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Skrell potetene og del dem i skiver. Skjær purren i skiver. Sett litt av det grønne til side for å ha i suppen til slutt. Finhakk løken.
  2. Kok opp vann og buljong og ha i potetene. Kok dem nesten møre. Tilsett purre og løk og kok til alt er mørt, cirka 10 minutter.
  3. Mos suppen med en stavmikser eller i en blender, og tilsett finhakket persille og purre. Smak til med krydder.

Vil du ha en variasjon på suppen kan du tilsette stekt sopp, pølse- eller baconbiter. Server med flatbrød eller godt brød.

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Rollag Bygdekvinnelag.