
Strull fra Brandbu
Oppskrift som har gått i generasjoner.
Brødmat/Bakverk
Middels
2timer
Oppland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 2 dl kremfløte
- 70 g melis
- 100 g hvetemel
Fremgangsmåte
- Pisk fløte og melis til passe krem, og rør lett inn siktet mel.
- Stek kakene i strull/krumkakejern, ca. ei barneskje røre i jernet, stekes pent gyllen. Rulles rundt en tynn pinne eller en strullpinne.
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Bitten i Brandbu Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«Denne strull-oppskriften har blitt brukt i vær familie i flere generasjoner. Jeg arvet den fra min mor og hun hadde den etter sin mor. Jeg har gitt den videre til mine døtre og mange andre.
Mor brukte alltid melis istedenfor sukker i sine småkaker. Derfor foreslår jeg melis i oppskriften.»