
Fiskefarse til fiskekaker
Gammel oppskrift fra Rødenes.
Middagsretter
Middels
20minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 300 g gjeddefilet
- 50 g smør eller margarin
- 1 ts salt
- 1 ss potetmel
- 0.25 ts hvit pepper
- 1 stk egg
- 2 dl melk eller tynn fløte
Fremgangsmåte
- Skjær gjeddefileten i biter. Ha alle ingrediensene i en hurtigmikser, og kjør til deigen er jevn og slett (30-40 sek). Smøret kan med fordel stå fremme i romtemperatur en stund før bruk.
- Form til fiskekaker og stek i smør eller nøytral olje.
Tips!
Hvis man har mer fisk enn til dagens rett, kan man fryse bort fisken oppskåret i 300grams porsjoner. Da går det raskt å tine, og du har ferske fiskekaker til dagens middag.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Solveig Falkenberg Krog i Rødenes Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«Mine svigerforeldre fisket mye gjedde fra sjøen her da jeg kom hit på 1960-70-tallet og hun lagde fiskekaker og pudding etter denne oppskriften. Jeg bruker samme oppskriften i dag.»