Fiskefarse til fiskekaker

to fiskekaker på tallerken

Fiskefarse til fiskekaker

Gammel oppskrift fra Rødenes.

Middagsretter

Middels

20minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 300 g gjeddefilet
  • 50 g smør eller margarin
  • 1 ts salt
  • 1 ss potetmel
  • 0.25 ts hvit pepper
  • 1 stk egg
  • 2 dl melk eller tynn fløte

Fremgangsmåte

  1. Skjær gjeddefileten i biter. Ha alle ingrediensene i en hurtigmikser, og kjør til deigen er jevn og slett (30-40 sek). Smøret kan med fordel stå fremme i romtemperatur en stund før bruk.
  2. Form til fiskekaker og stek i smør eller nøytral olje.

Tips!

Hvis man har mer fisk enn til dagens rett, kan man fryse bort fisken oppskåret i 300grams porsjoner. Da går det raskt å tine, og du har ferske fiskekaker til dagens middag.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Solveig Falkenberg Krog i Rødenes Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«Mine svigerforeldre fisket mye gjedde fra sjøen her da jeg kom hit på 1960-70-tallet og hun lagde fiskekaker og pudding etter denne oppskriften. Jeg bruker samme oppskriften i dag.»