Eplekake

Eplekake

Eplekake med vaniljesaus.

Kaker

Lett

45minutter

Hordaland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 125 g sukker
  • 125 g smør
  • 250 g kveitemjøl
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1 stk egg
  • 4 stk eple
  • 1 stk pakke vaniljesaus

Fremgangsmåte

  1. Smuldre smør inn i mjøl og sukker, ha i vaniljesukker og egg. Alt blandes. Trykk litt av deigen ut i rund form, bunnen dekt.
  2. Skrell eplene og skjær i båter, legg dei oppå kaken. Man kan drysse litt kanel oppå eplene om ønskeligt. Ha vaniljesaus over eplene. Lag gitter oppå kaken (av resten av deigen). Steikes ved 200 grader i 30 min.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Lilli Ann Drønen i Fitjar Bygdekvinnelag.