
Eplekake
Eplekake med vaniljesaus.
Kaker
Lett
45minutter
Hordaland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 125 g sukker
- 125 g smør
- 250 g kveitemjøl
- 1.5 ts bakepulver
- 1 stk egg
- 4 stk eple
- 1 stk pakke vaniljesaus
Fremgangsmåte
- Smuldre smør inn i mjøl og sukker, ha i vaniljesukker og egg. Alt blandes. Trykk litt av deigen ut i rund form, bunnen dekt.
- Skrell eplene og skjær i båter, legg dei oppå kaken. Man kan drysse litt kanel oppå eplene om ønskeligt. Ha vaniljesaus over eplene. Lag gitter oppå kaken (av resten av deigen). Steikes ved 200 grader i 30 min.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Lilli Ann Drønen i Fitjar Bygdekvinnelag.