
Fiskekaker av lyr eller hyse
Luftige og smakfulle fiskekaker.
Middagsretter
Middels
30minutter
Vest-Agder
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 kg hvit fisk (gjerne lyr og hyse)
- 30 g salt
- 1 l H-melk
- 170 g potetmel
- 1 ts muskat
Fremgangsmåte
- Kvern fisken. Ha fisken i en kjøkkenmaskin og kjør med salt i cirka 10 minutter til en seig masse.
- Under omrøring – spe vekselsvis med melk og potetmel, tilsatt muskat (eller andre krydder – fantasien og smaken setter grenser). Når røra er ferdig spedd kan den godt stå og røres videre i opptil 10 minutter for å få en luftig og fin deig. På slutten kan du gjerne lett røre inn andre råvarer som purreløk, reker, friske urter eller no ant godt.
- Form fiskekaker med hendene eller to skjeer, og stek i nøytral olje – cirka 4 minutter på hver side.
Se hvordan «Jentan på Båly» lager fiskekaker i denne videoen:
Rettens opphav
Denne oppskriften kommer fra «Jentan på Båly» – en delikatessebutikk ytterst på kaia i Båly havn i Lindenes kommune. Her kan du nyte det beste sørlandet har å by på mens du ser at de lokale fiskebåtene losser dagens fangst. Butikken har et stort utvalg av fantastiske produkter fra eget kjøkken, fersk fisk og skalldyr, lokalproduserte varer og grønnsaker
array(3) { ["acf_fc_layout"]=> string(11) "image_links" ["title"]=> string(22) "Oppskriften kommer fra" ["items"]=> array(1) { [0]=> array(2) { ["link"]=> array(5) { ["_entitytype"]=> string(4) "link" ["title"]=> string(0) "" ["external"]=> bool(true) ["url"]=> string(27) "http://www.jentanpabaly.no/" ["uri"]=> bool(false) } ["image"]=> array(24) { ["ID"]=> int(4089) ["id"]=> int(4089) ["title"]=> string(11) "jentan_logo" ["filename"]=> string(15) "jentan_logo.png" ["filesize"]=> int(49191) ["url"]=> string(72) "https://norsktradisjonsmat.no/wp-content/uploads/2017/10/jentan_logo.png" ["link"]=> string(65) "https://norsktradisjonsmat.no/oppskrift/fiskekaker-4/jentan_logo/" ["alt"]=> string(0) "" ["author"]=> string(1) "3" ["description"]=> string(0) "" ["caption"]=> string(0) "" ["name"]=> string(11) "jentan_logo" ["status"]=> string(7) "inherit" ["uploaded_to"]=> int(4088) ["date"]=> string(19) "2017-10-16 10:39:32" ["modified"]=> string(19) "2017-10-16 10:39:37" ["menu_order"]=> int(0) ["mime_type"]=> string(9) "image/png" ["type"]=> string(5) "image" ["subtype"]=> string(3) "png" ["icon"]=> string(66) "https://norsktradisjonsmat.no/wp-includes/images/media/default.png" ["width"]=> int(698) ["height"]=> int(1029) ["sizes"]=> array(33) { ["thumbnail"]=> string(80) "https://norsktradisjonsmat.no/wp-content/uploads/2017/10/jentan_logo-150x150.png" ["thumbnail-width"]=> int(150) ["thumbnail-height"]=> int(150) ["medium"]=> string(80) "https://norsktradisjonsmat.no/wp-content/uploads/2017/10/jentan_logo-203x300.png" ["medium-width"]=> int(203) ["medium-height"]=> int(300) ["medium_large"]=> string(72) "https://norsktradisjonsmat.no/wp-content/uploads/2017/10/jentan_logo.png" ["medium_large-width"]=> int(698) ["medium_large-height"]=> int(1029) ["large"]=> string(81) "https://norsktradisjonsmat.no/wp-content/uploads/2017/10/jentan_logo-695x1024.png" ["large-width"]=> int(695) ["large-height"]=> int(1024) ["1536x1536"]=> string(72) "https://norsktradisjonsmat.no/wp-content/uploads/2017/10/jentan_logo.png" ["1536x1536-width"]=> int(698) ["1536x1536-height"]=> int(1029) ["2048x2048"]=> string(72) "https://norsktradisjonsmat.no/wp-content/uploads/2017/10/jentan_logo.png" ["2048x2048-width"]=> int(698) ["2048x2048-height"]=> int(1029) ["post-thumb"]=> string(72) "https://norsktradisjonsmat.no/wp-content/uploads/2017/10/jentan_logo.png" ["post-thumb-width"]=> int(218) ["post-thumb-height"]=> int(322) ["post-small"]=> string(72) "https://norsktradisjonsmat.no/wp-content/uploads/2017/10/jentan_logo.png" ["post-small-width"]=> int(136) ["post-small-height"]=> int(200) ["post-medium"]=> string(72) "https://norsktradisjonsmat.no/wp-content/uploads/2017/10/jentan_logo.png" ["post-medium-width"]=> int(170) ["post-medium-height"]=> int(250) ["post-large"]=> string(72) "https://norsktradisjonsmat.no/wp-content/uploads/2017/10/jentan_logo.png" ["post-large-width"]=> int(305) ["post-large-height"]=> int(450) ["post-extra-large"]=> string(72) "https://norsktradisjonsmat.no/wp-content/uploads/2017/10/jentan_logo.png" ["post-extra-large-width"]=> int(698) ["post-extra-large-height"]=> int(1029) } } } } }