
Betasuppe
Fin høstsuppe med ferske grønnsaker.
Middagsretter
Lett
3timer
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 stk svineknoke
- 1 dl hele byggryn
- 3 stk gulrøtter
- 0.5 stk lite kålhode
- 0.5 stk purre
- 4 stk poteter
- 1 stk persillerot
- 2 ss persillegrønt
- 0 ukjent salt etter smak
- 2 stk kjøttbuljongterninger
Fremgangsmåte
- En lettsaltet svineknoke kokes i 1,5 til 2 liter vann i ca. 1 time. Hvis du bruker fersk svineknoke, må vannet være lettsaltet. Ha i hele gryn og kok videre til kjøttet er mørt – til kjøttet løsner fra bena.
- Ta opp knoken og skjær kjøttet rent fra knoken. Skjær opp kjøttet, likeens gulrøtter, kål, purre, poteter og persille i passe biter. Alt has i kjelen og kokes til grønnsakene er møre. Smak til med kjøttbuljongterninger, eventuelt salt og pepper. Dryss over finhakket persille ved servering.
Flatbrød serveres ved siden av.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Randi Nordskog i Rolvsøy Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«Denne oppskriften stammer fra Jenny Lund, Elind i Rolvsøy født i 1921. Hun var veldig flink til å lage smakfull mat og betasuppa brukte hun å lage jevnlig.»