Tjukkerter og flesk

Gammelt kjøkkenutstyr

Tjukkerter og flesk

Tradisjonsmatrett fra Musken i Hellemofjorden.

Middagsretter

Middels

2timer

Nordland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk pakke gule erter
  • 6 stk gulrøtter
  • 14 stk poteter
  • 2 kg ribbe

Fremgangsmåte

  1. Ertene legges i bløt natten over og det strøs litt finsalt i vannet. Vannet skiftes før ertene settes på koking. Ertene skal koke ca. 1 time. Under koking tas søet/skummet av.
  2. Ribben legges i salt natten over. Saltet skylles av før koking og den skjæres i passe stykker. Ribben settes til koking i en egen kasserolle og kokes til den blir mør (ikke til den blir bløt). Grillskive eller sideflesk kan også brukes.
  3. Gulrøttene skjæres i terninger og kokes sammen med erter i 6-7 minutter. Potetene skrelles og has i hel til koking sammen med erter. Her kan ribben få sin siste koketid sammen med erter.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Musken Bygdekvinnelag. Dette er en tradisjonsrett som ofte har vært brukt av den eldre generasjon inne i Musken i Hellemofjorden, men også idag er dette en rett som ofte lages.