
Glassbolle lånt av Magnor Glassverk
Semulepudding med rød saus
Klassisk dessert etter oppskrift fra Toten.
Desserter
Lett
20minutter
Oppland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 7 dl melk
- 5 ss semulegryn
- 2 ss sukker
- 1 stk eggeplomme
- 1 ss smør
- 1 ss vaniljesukker
- 1 stk klype salt
Fremgangsmåte
- Kok opp melka. Dryss semulegryna og sukkeret opp i den kokende melka under kraftig omrøring. Rør i kjelen og la det koke i 10-15 min. til grynene er møre.
- La grøten bli litt avkjølt og tilsett smør, eggeplomme, litt salt og vaniljesukker.
- Hell puddingen i en bolle og la den stå til den stivner, ca 1-2 timer.
I stedet for vaniljesukker kan du alternativt tilsette noen dråper mandelessens.
Server i bollen eller hvelv den på ett fat. Serveres med rød saus.
Rettens opphav
Semulepudding er en klassisk dessert som var mye brukt tidligere. Denne oppskriften er sendt inn av Østre Toten Bygdekvinnelag.