Sherrypudding

Sherrypudding

En gammel dessert til finere anledninger.

Desserter

Lett

2timer

Oppland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 5 dl kremfløte
  • 2.5 dl helmelk
  • 100 g sukker
  • 2 dl sherry eller portvin
  • 8 stk gelatinplater

Fremgangsmåte

  1. Legg gelatinen i kaldt vann i ca. 10 minutter.
  2. Bland fløte med melk, sukker og kok det opp. Visp inn sherryen og gelatinen. Hell alt i en fin glassbolle, gjerne med stett, eller i porsjonsglass.

Det skal være rød saus til ved siden av. Kirsebær, jordbær eller bringebær, bruk det du liker best eller ta det du har i fryseren.

 

 

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Vestre Toten Bygdekvinnelag. Sherrypudding er en gammel fin dessert som ble mye brukt i store selskaper i gamledager.