
Sylta graskar
Godt tilbehøyr til kjøt.
Tilbehør
Middels
45minutter
Sogn og Fjordane
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 kg reinska graskar
- 4 dl eddik 7%
- 800 g sukker
- 15 g heil tørka ingefær
Fremgangsmåte
- Kløyv graskar og ta ut kjernane. Skrell graskaret og del det opp i firkantar.
- Kok graskarbitane i vatn i 2 minutt. Ta dei opp og lat dei renne av seg.
- Kok eddik og sukker med ingefær. Kok graskar porsjonsvis i sausen til dei er blanke og så vidt møyre. Legg dei på reine glas etter kvart.
- Kok sukkersausen i 5 minutt og slå han kokande over graskarstykka. Lukk glasa.
Du kan lese meir om hermetisering her.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er frå Kari Støfringsdal, forfattar av Fjordamat-bøkene.