
Shutterstock
Lever som vilt – levergryte
Kjempegod gryte.
Middagsretter
Lett
45minutter
Rogaland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 800 g lammelever
- 5 ss hvetemel
- 2 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 3 ss margarin
- 2 stk løk
- 3 dl helmelk
- 3 dl fløte
Fremgangsmåte
- Skyll leveren og fjern ytterhinnen. Skjær leveren i tynne skiver – ikke ta med trevler og lignende.
- Bland hvetemel, salt og pepper, og vend leverskivene i blandingen. Brun leveren i smør i stekepanne.
- Skjær løken i skiver og surr den lett i stekepannen. Hell lever, løk og smøret i gryte. Tilsett melk og fløte. Gi dette et oppkok, og småkok lett i 15 minutter. Er sausen for tynn, kan den tyknes med litt maizena.
Serveres med gode poteter og gulerøtter.
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Ingeborg Herstad i Sola Bygdekvinnelag. Hun skriver at oppskriften er fra skolekjøkken på 1960-tallet, men at hun har endret litt på sausen. Lever som vilt er livretten til guttene hennes.