Klarasuppe

Gryte som damper

Klarasuppe

God og mettende suppe.

Middagsretter

Lett

1timer

Oppland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l mjølk
  • 7 stk poteter
  • 6 stk gulrøtter
  • 1 stk løk
  • 2 ss grasløk
  • 1 ts salt
  • 1 ss hvetemel til jevning

Fremgangsmåte

  1. Skjær poteter, gulrøtter og løk i terninger/skiver. Kok dette sammen med noe av melka til grønnsakene er møre. Man kan også benytte 1-2 dl vann under kokinga.
  2. Tilsett resten av melka. Kok opp og tilsett jevning til passe tykk suppe. Salt etter smak.

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Else Marie Røstadstuen i Eina Bygdekvinnelag. Hun skriver at «Klarasuppe» er brukt på Eina i mer enn hundre år og ble servert ved Åpen Gård på Amlien gård i 2002.