
Glutenfrie tilslørte bondepiker
Glutenfri oppskrift på klassisk dessert.
Desserter
Lett
20minutter
Oppland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 3 dl fløte
- 3 dl eplesyltetøy/-mos
- 6 stk glutenfri Digestive-kjeks
- 1 ts kanel
Fremgangsmåte
- Knus 5-6 glutenfrie Digestive-kjeks. Stek i meierismør og tilsett 1 ts kanel. Avkjøl.
- Pisk 3 dl fløte til krem.
- Legg lagvis i en glassbolle; eplesyltetøy, kjeksstrø og krem til bollen er full.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Anne Mari Amlien fra Toten.
Det blir sagt at det var Ivar Aasen som først «oppdaget» tilslørte bondepiker. Ryktene skal ha det til at han var veldig forelsket i en jente som lagde denne desserten, og han fridde mange ganger uten å få ja. En vakker dag tilbød jenta Aasen å smake på søtsakene hennes. Aasen var ikke vond å be, men ble skuffet da han skjønte det var snakk om dessert. Så skuffet at han ga desserten navnet «Tilslørte bondepiker». Siden har dette blitt en tradisjonsrik dessert, i bruk over store deler av landet.