Ambassadørkake

sukkerbrød på benk

Ambassadørkake

God kake etter oppskrift fra Sola.

Kaker

Middels

60minutter

Rogaland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 3.5 dl sukker
  • 2 ss vann
  • 1 dl potetmel
  • 1 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 50 g malte mandler
  • 1 stk egg (til fyll)
  • 0.5 dl sukker (til fyll)
  • 0.5 dl kaffi
  • 100 g smør
  • 1 stk plate kokesjokolade
  • 5 dl kremfløte

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg, sukker og vann til eggedosis. Bland forsiktig i potetmel, hvetemel, bakepulver og malte mandler.
  2. Ha røren i en form og stek midt i ovnen ved 160 grader i cirka 40 minutter.
  3. Lag fyll ved å piske egg og sukker til eggedosis. Smelt sjokolade og smør i kaffien og avkjøl. Rør det inn i eggedosisen. Pisk fløten til krem, og bland sjokoladeblandingen inn i kremen.
  4. Del kaken og ha krem i mellom og oppå kaken.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Sola Bygdekvinnelag i Rogaland.