Skjærost

melk i flaske

Skjærost

Tradisjonsrikt pålegg fra Enningdalen.

Tilbehør

Lett

20minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 l melk
  • 5 dl kulturmelk
  • 2 stk egg
  • 0.5 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Kok opp helmelken.
  2. Pisk sammen egg og kulturmelk. Slå blandingen i den kokende melken. La kjelen stå på plata, må ikke koke. Når ostemassen skiller seg ut: ta den opp i et dørslag meg en hullsleiv. Dryss litt salt mellom lagene. Avkjøles.

Serveres som pålegg, med eller uten syltetøy.

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Idd og Enningdalen Bygdekvinnelag som deres bidrag i Tradisjonsmatjakten i Norges Bygdekvinnelag i 2017.
Skjærost er typisk for dette området, og kalles også Enningdalsost.