
Sherrypudding
Dessertklassiker etter oppskrift fra Hærland.
Desserter
Middels
2timer
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 5 dl kremfløte
- 5 dl helmelk
- 2 dl sukker
- 8 stk plater gelatin
Fremgangsmåte
- Alt blandes i en kjele og gis et oppkok. Avkjøles.
- Vend inn 1 vinglass sherry i fromagen når den har blitt kald. Ha 1 vinglass sherry i formen/bollen. Så helles den kalde fromasjen i den vætede formen/bollen.
Serveres med rød jordbærsaus eller pisket krem.
Tradisjonelt brukte man rød gelatin i denne retten, som ga puddingen rød farge. I dag får man ikke tak i dette lenger. Ønsker du rød farge på puddingen kan du tilsette litt rød konditorfarge.
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Hærland Bygdekvinnelag. Sherrypudding var mye brukt som dessert tidligere. Fordi fløten var kokt holdt den seg godt selv på varme dager.
I tidligere tider ble sherrypuddingen laget med rød gelatin, men dette finnes ikke i handelen lenger. Vil man ha «ekte gammeldags» sherrypudding, kan man dermed tilsette noen dråper rød konditorfarge.