
Kålruletter
Sunn og god middagsmat.
Middagsretter
Lett
45minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 stk kålhode
- 500 g kjøttdeig eller medisterdeig
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 0.5 ts revet muskatnøtt
Fremgangsmåte
- Kålhodet forvelles i lettsaltet vann. Bladene tas av så hele som mulig, og det tykkeste på bladet skjæres ut.
- Bland krydder inn i kjøttdeigen og legg en skje på hvert blad. Bind en tråd rundt og kok i vann ca. ½ time.
Serveres med hvit saus, løksaus eller tomatsaus.
Rettens opphav
Man antar at kålruletter har opprinnelse i Tyrkia, hvor det var vanlig å pakke kjøtt i vinblader og steke. Dette skal ha imponert den svenske Kong Karl den tolvte på 1700-tallet, som tok med seg oppskriften hjem til Sverige. Derfra har den kommet videre til Norge, og blitt tilpasset til å passe med råvarene vi har tilgang til her.
Denne oppskriften er sendt inn av Hærland Bygdekvinnelag.