Benløse fugler
Tradisjonsrik middagsrett fra Hærland.
Middagsretter
Lett
30minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 250 g indrefilet av svin, i strimler
 - 500 g medisterdeig
 - 1 stk løk, finhakket
 - 0 ukjent spekk i tynne strimler
 - 1 stk knivsodd ingefær
 - 1 stk knivsodd nellik
 - 0.5 ts salt
 - 0.5 ts pepper
 
Fremgangsmåte
- Bre medisterdeigen utover en vætet fjøl, og del den opp i firkanter.
 - Legg på strimler av indrefilet, spekk, løk og krydder. Glatt deigen til rundt så fyllet blir dekket.
 - Rundstek fuglene og la de trekke i kraft til de er gjennomkokte.
 
Rettens opphav
Benløse fugler er en tradisjonsrik middagsrett som har vært i bruk flere steder i landet. Denne oppskriften er sendt inn av Hærland Bygdekvinnelag.