
Survelling
Tradisjonsrik hverdagssuppe fra Toten.
Grøt
Lett
20minutter
Oppland
Lagre som favoritt
Ingredienser
string(1) "4"- 1 l vann
- 250 g surost, fra Løiten
- 0.5 ts salt
- 100 g byggmel
- 1.5 dl helmelk
- 45 g sukker
Fremgangsmåte
- Ha vann og oppskåret surost i en kjele. Sikt inn byggmelet og rør godt. Kok opp under omrøring. La det koke i cirka 10 minutter.
- Ha i salt og sukker og til slutt helmelk. Smak gjerne til med sukker og melk, og du kan gjerne bruke litt fløte.
Isteden for byggmel kan det brukes bygggryn eller lettkokte havregryn.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Kolbu Bygdekvinnelag til Tradisjonsmatjakten i Norges Bygdekvinnelag i 2017. Dette er ei gammel hverdagssuppe som nå blir laget og servert på Toten i forbindelse med Kolbu Bygdekvinnelags museumsdag hvert år. De sier at suppa er populær blant de eldre, men at også de yngre vil smake – men helst med mer sukker.