Rå blåbærsaft

blåbærsaft

Rå blåbærsaft

Frisk og god saft, rik på vitaminer og antioksidanter.

Drikke

Lett

3døgn

Oppland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 kg blåbær
  • 1.5 l vann
  • 50 g sitronsyre eller vinsyre
  • 200 g sukker per liter saft

Fremgangsmåte

  1. Knus bæra med en stavmikser. Fyll på vann og sitronsyre. La dette stå i en balje i 2-3 døgn.
  2. Sil bærene i en saftpose eller sil. Rør inn cirka 200 gram sukker per liter saft.

Safta er fin å fryse på små plastflasker.

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Anne Mari Amlien fra Toten. Hun har lært fremgangsmåten av sin svigermor Elfrida, som ikke oppbevarte safta i fryseren, men hadde den på flasker med pergamentpapir som hun stakk små hull i. Da holdt saften i hvert fall i noen måneder. Blåbærsaft er veldig godt for magen, både ved diaré og forstoppelse.