Gammeldags lagkake
God kake med fyll.
Kaker
Lett
60minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 150 g margarin/smør
 - 3 dl sukker
 - 1.5 dl melk
 - 4.5 dl hvetemel
 - 2 ts bakepulver
 - 0.5 ts kardemomme
 - 4 stk egg
 
Fremgangsmåte
- Del eggeplommer og eggehviter.
 - Rør margarin og sukker hvitt. Tilsett eggeplommer. Tilsett deretter det tørre og melken vekselvis.
 - Stivpisk eggehvitene og vend dette inn i røren til slutt.
 - Stek kaken ved 200 grader, i 35-40 minutter. Avkjøl.
 
Fyll:
- 1,5 dl fløte
 - 6 dl melis
 - 1 ss smør
 
Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp. Avkjøl fyllet og smak til med vanilje.
Montering:
Del opp kaken og smør på fyllet når kaken er avkjølt.
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Ann-Mari Kihl fra Råde i Østfold. Hun er født i 1939, og har vært medlem av Råde Bygdekvinnelag i 50 år.
Oppskriften på kaken har hun etter sin tante Mally, som kalte den «Riktig god kake». Ann-Mari skriver at fyllet er etter en oppskrift fra hennes oldemor, kalt «Bestemor Slottet»; Anne-Marie Christoffersdatter Wahlberg, fra Holmedal i Värmland i Sverige.