Byggrynskrem

byggrynskrem i kopp

Byggrynskrem

Mykje brukt som ettermat i Ål under krigen.

Desserter

Middels

3timer

Buskerud

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 100 g byggryn
  • 3 dl vatn
  • 8 dl mjølk
  • 2.5 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2.5 dl kremfløyte

Fremgangsmåte

  1. Bløyt gryna i vatn natta over.
  2. Kok gryna i bløytevatnet i cirka 20 minutter. Spe med mjølk og la det småkoke i cirka 2 timer til grauten er passe tjukk. Smak og kjenn etter om gryna er ferdige. Sett den til avkjøling.
  3. Stivpisk fløyta, og bland forsiktig i grauten. Server med raud saus til.

Rettens opphav

Byggrynskrem ble mykje brukt som ettermat i Ål under krigen.
Oppskrifta er sendt inn av Ål Bygdekvinnelag.