
Maltøl
Tradisjonsrikt øl etter oppskrift fra Trøgstad.
Drikke
Middels
10døgn
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 35 l vann
- 5 kg farin
- 3 kg malt
- 15 g gjær
- 2 stk never humle
Fremgangsmåte
- Vann, sukker og malt kokes. Tilsett gjær og humle. La blandingen stå i åtte dager.
- Ølet tappes opp, og står i to dager.
- Fylles på flasker. Ha en 1 ss sukker på hver flaske.
Rettens opphav
Denne oppskriften er hentet fra boka «Drikke fra Østfold, utgitt av Østfold Bygdekvinnelag i 2007. Oppskriften har de fått av Solveig Falkenberg Krog, som har oppskriften etter sin mor; Ingrid Marie Strengen fra Trøgstad.
Maltøl var «sterk kost» og var nok ofte brukt til mat, men også som en oppkvikker. Solveig skriver i boken at hun husker at flaskene stod i ølkasser stablet oppå hverandre i kjøkkenkroken, lengst fra svartovnen.