Maltøl

ølflasker på bord

Maltøl

Tradisjonsrikt øl etter oppskrift fra Trøgstad.

Drikke

Middels

10døgn

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 35 l vann
  • 5 kg farin
  • 3 kg malt
  • 15 g gjær
  • 2 stk never humle

Fremgangsmåte

  1. Vann, sukker og malt kokes. Tilsett gjær og humle. La blandingen stå i åtte dager.
  2. Ølet tappes opp, og står i to dager.
  3. Fylles på flasker. Ha en 1 ss sukker på hver flaske.

Rettens opphav

Denne oppskriften er hentet fra boka «Drikke fra Østfold, utgitt av Østfold Bygdekvinnelag i 2007. Oppskriften har de fått av Solveig Falkenberg Krog, som har oppskriften etter sin mor; Ingrid Marie Strengen fra Trøgstad.
Maltøl var «sterk kost» og var nok ofte brukt til mat, men også som en oppkvikker. Solveig skriver i boken at hun husker at flaskene stod i ølkasser stablet oppå hverandre i kjøkkenkroken, lengst fra svartovnen.