Havrebrød

havregryn i skål med brød i bakgrunnen

Havrebrød

Godt brød med sunne havregryn.

Brødmat/Bakverk

Lett

2timer

Landsdekkende

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 400 g havregryn
  • 400 g fin sammalt hvete
  • 400 g hvetemel
  • 1 l skummet melk
  • 1.5 ts salt
  • 50 g gjær

Fremgangsmåte

  1. La havregryn ligge i bløt i melken natten over.
  2. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør ut i melkeblandingen. Elt inn mel og salt litt av gangen til passe deig. Dekk til bollen og la den stå lunt til deigen er hevet til dobbel størrelse, cirka 45 minutter.
  3. Del deigen i emner og fordel i 2 smurte brødformer. Dekk til formene og etterhev i cirka 30 minutter.
  4. Stek brødene ved 200 grader i cirka 1 time.

Rettens opphav

Havre var den mest dyrkede kornsorten i Norge fram til ca. midten av 1950-årene. Denne oppskriften er hentet fra heftet «Fra korn til brød», utgitt av Norges Bygdekvinnelag i 1987.