Rømmevafler

stabel vafler med melisdryss

Rømmevafler

Gode vafler etter gammel oppskrift fra Dovre.

Kaker

Lett

30minutter

Oppland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 7.5 dl fløyte eller sur rømme
  • 2.5 dl mjølk
  • 2 ss vatn
  • 6 dl kveitemjøl

Fremgangsmåte

  1. Pisk fløyten eller rømmen lett saman, slå i mjølk og vatn. Sikt på mjølet. La røra stå og svelle litt.
  2. Steik dei ljosebrune, og legg dei utover på ei rist slik at dei blir sprøe når ein serverer dei.

Rettens opphav

De første vaffeljernene ble trolig utviklet i Nederland og Tyskland på 1300-tallet.
Kaker stekt i jern var blant de første kakene som ble laget i Norge, utover kaker stekt på helle (takke). Kakejernene hadde lange skaft slik at man kunne holde jernet inn i varmen. Det kunne være vaffel-, goro-, munke- og krumkakejern.
Denne oppskriften er hentet fra heftet «Gamle rettar frå Dovre», utgitt av Dovre Bygdekvinnelag i 1979.