
Rabarbrasuppe
Nydelig suppe til varme sommerdager.
Desserter
Lett
25minutter
Hedmark
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 400 g rabarbra
- 1.5 l vann
- 3 dl sukker
- 1 ts kanel
- 1 ts vaniljesukker
- 1.5 ss potetmel
- 0.75 dl kaldt vann (til jevning)
Fremgangsmåte
- Rens rabarbraen og skjær den i biter. Kok i vann til rabarbraen er lett mør. Ha i krydder og smak til med sukker.
- Lag jevning ved å røre sammen potetmel og litt vann, og hell det i suppa under omrøring. Gi suppen en lett oppkok.
Suppen serveres kald eller lun, gjerne med en skje iskrem i.
Rettens opphav
Varianter av rabarbrasuppe finner vi oppskrifter på flere steder i landet. Tradisjonelt ble det servert som dessert eller som tørstedrikke i onnene på gårdene.
Denne oppskriften ble sendt inn fra Hedmark til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.