Rabarbrasuppe

rabarbrasuppe i bolle med is

Rabarbrasuppe

Nydelig suppe til varme sommerdager.

Desserter

Lett

25minutter

Hedmark

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 400 g rabarbra
  • 1.5 l vann
  • 3 dl sukker
  • 1 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1.5 ss potetmel
  • 0.75 dl kaldt vann (til jevning)

Fremgangsmåte

  1. Rens rabarbraen og skjær den i biter. Kok i vann til rabarbraen er lett mør. Ha i krydder og smak til med sukker.
  2. Lag jevning ved å røre sammen potetmel og litt vann, og hell det i suppa under omrøring. Gi suppen en lett oppkok.

Suppen serveres kald eller lun, gjerne med en skje iskrem i.

 

Rettens opphav

Varianter av rabarbrasuppe finner vi oppskrifter på flere steder i landet. Tradisjonelt ble det servert som dessert eller som tørstedrikke i onnene på gårdene.
Denne oppskriften ble sendt inn fra Hedmark til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.