
Sigdalssnipp
God tradisjonell kaffekake som egner seg godt til frysing.
Kaker
Lett
2timer
Buskerud
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 l sur melk (kefir)
- 1 l sukker
- 4 ss hjortetakksalt (hornsalt)
- 250 g smør
- 1 ts kardemomme
- 2 kg hvetemel
- 4 ss sukker (strø)
- 2 ss kanel (strø)
Fremgangsmåte
- Melk, sukker og hjortetakksalt blandes sammen.
- Ha i smeltet smør, kardemomme og hvetemel til passe deig.
- Kjevl den ut til fingertykk leiv (0,5 cm). Strø kanel og sukker på leiven. Del leiven i snipper (7 cm). Legg snippene på bakepapir på stekebrett. Pass på at det er litt avstand mellom dem, da de sveller opp under steking.
- Snippene stekes ved 225*C i ca. 8 min, til de er gylne. Legg snippene på rist til avkjøling.
Rettens opphav
Vi har ikke kjennskap til hvor oppskrifa på «Sigdalssnipp» kom fra, men den ble flittig brukt utover fra om kring 1880. Det var komfyrene med steikomn i som gjorde det mulig å steike snipp. I tillegg var oppskrifta enkel.
Denne oppskriften ble sendt inn av May Britt Dannemark i Sigdal Bygdekvinnelag.