Hjemmelaget medisterfarse

medisterkaker i stekepanne

Hjemmelaget medisterfarse

Medisterfarse som kan brukes til både medisterkaker og -pølser.

Middagsretter

Middels

60minutter

Hedmark

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 700 g svinekjøtt
  • 300 g småflesk
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts malt sort pepper
  • 0.5 ts malt ingefær
  • 0.5 ts malt muskatnøtt
  • 70 g potetmel
  • 6 dl kald melk

Fremgangsmåte

  1. Mal kjøtt og flesk med salt to ganger. Kjør det deretter i foodprosessor til farsen blir seig.
  2. Spe med 2/3 av den iskalde melken. Tilsett potetmel og krydder og deretter resten av melken.
  3. Stek en prøvekake og juster smak og konsistens med krydder eller potetmel ved behov.

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Østre Grue Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.