Byggrynskrem

byggrynskrem i skål med rød saus i mugge

Byggrynskrem

En smakfull variant av riskrem med norsk bygg.

Desserter

Middels

3timer

Buskerud

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 100 g byggryn
  • 3 dl vatn
  • 6 dl mjølk
  • 2 ss sukker
  • 3 dl kremfløyte
  • 2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

  1. Bløyt gryna i vatn natta over.
  2. Kok gryna i bløytevatnet i cirka 20 minutt. Spe med mjølk og la det småkoke i cirka 2 timar til grauten er passe tjukk. Gryna bør ikkje vera heilt sundkokte. Set til avkjøling.
  3. Stivpisk fløyten med sukker og bland forsiktig i den kalde grauten. Smak til med vaniljesukker.

Rød saus smaker nydelig til (oppskrift åpner i ny fane). 

Rettens opphav

Byggryn var mye brukt tidligere, fordi det er et korn som er lettere å dyrke på våre breddegrader enn en del andre sorter.
Denne oppskriften ble sendt inn av Nes Bygdekvinnelag i Hallingdal til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.