
Einerøl
Godt øl etter gammel oppskrift.
Drikke
Middels
2døgn
Vest-Agder
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 14 l vatn
- 0.25 kg einerkvistar
- 40 g humleblome
- 0.75 kg sukker
- 50 g gjær
Fremgangsmåte
- Kok einerkvistar og humle i vatnet i 15 minutt. Silast.
- Halvparten av sukkeret brunast. Kok ut med litt av einerlaken og sil han. Rør gjæra ut i litt lunka væske og rør ho ut i ølet når alt er passe varmt (32 grader).
- La det stå lunt og tildekka i to døgn. Skum godt av, tapp på reina flasker og kork til.
Lagrast kjølig.
Rettens opphav
Denne oppskriften er hentet fra boka «Matminner frå Grindheim», utgitt av Grindheim Bygdekvinnelag i 2017.
I boka kan vi lese at «brygging av øl av ymse styrke har lange tradisjonar, også i våre bygder, men det blei mindre av dette etter 1900. Då blei det laga øl av spira bygg og malt, men også av einer. Denne oppskrifta er fra ei kokebok frå 1920-åra».