Potetpannekake

Potetpannekake

Shutterstock

Potetpannekake

Rett som ble brukt både til middag og kaffe på Ringerike.

Middagsretter

Lett

20minutter

Buskerud

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 600 g poteter
  • 2.5 dl melk
  • 3 stk egg

Fremgangsmåte

  1. Mal eller mos potetene godt og bland med melken.
  2. Skill eggeplommene og eggehvitene. Pisk eggeplommene sammen. Stivpisk eggehvitene.
  3. Ha potetmassen i eggeplommene og vend inn eggehvitene.
  4. Stekes som vanlige pannekaker.

Ønsker du søte pannekaker kan du blande litt sukker og eventuelt litt kanel i røren. Med en stripe syltetøy på er dette kjempegod kaffemat.

Rettens opphav

Denne oppskriften er hentet fra heftet «Tradisjonskost fra Ringerike» som ble utgitt i 1996.
Her kan vi lese at det har vært tradisjon på Ringerike for å bruke potetpannekaker i tillegg til tradisjonelle pannekaker.