
Shutterstock
Potetpannekake
Rett som ble brukt både til middag og kaffe på Ringerike.
Middagsretter
Lett
20minutter
Buskerud
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 600 g poteter
- 2.5 dl melk
- 3 stk egg
Fremgangsmåte
- Mal eller mos potetene godt og bland med melken.
- Skill eggeplommene og eggehvitene. Pisk eggeplommene sammen. Stivpisk eggehvitene.
- Ha potetmassen i eggeplommene og vend inn eggehvitene.
- Stekes som vanlige pannekaker.
Ønsker du søte pannekaker kan du blande litt sukker og eventuelt litt kanel i røren. Med en stripe syltetøy på er dette kjempegod kaffemat.
Rettens opphav
Denne oppskriften er hentet fra heftet «Tradisjonskost fra Ringerike» som ble utgitt i 1996.
Her kan vi lese at det har vært tradisjon på Ringerike for å bruke potetpannekaker i tillegg til tradisjonelle pannekaker.