Sviskepai med fløtemelk

svisker i skål

Sviskepai med fløtemelk

God dessert fra Toten.

Desserter

Middels

40minutter

Oppland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 300 g svisker (uten stein)
  • 3 dl vann
  • 50 g sukker
  • 3 stk egg
  • 1 ss sukker (til eggmasse)
  • 125 g mandler

Fremgangsmåte

  1. Kok sviskene i vann til de er møre. Smak til med litt sukker. Sausen/vannet må kokes inn. Om nødvendig kan du jevne med litt potetmel.
  2. Legg de innkokte sviskene i en smurt paiform.
  3. Visp egg, sukker og matfløte lett sammen. Hell dette over sviskene. Strø hakkede mandler over til slutt.
  4. Stek paien i vannbad midt i ovnen på 150 grader til eggmassen er stivnet og er gylden.

Sviskepaien kan serveres varm, lunken eller kald. Server med kald fløtemelk, pisket kremfløte eller vaniljesaus.

Rettens opphav

Denne oppskriften er hentet fra boka «Gamle og nye dessertoppskrifter fra Østre Toten Bygdekvinnelag», utgitt i 2012.