Rognebærgelé

rognebær i kurv

Rognebærgelé

God tilbehør til kjøtt- og viltretter.

Konservering

Ville vekster

Tilbehør

Middels

2timer

Telemark

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 kg rognebær
  • 5 dl vann
  • 1.5 kg sukker
  • 1 stk sitron (saften)
  • 0.5 stk flaske certo

Fremgangsmåte

  1. Ha rognebær og vann i en kjele og varm langsomt opp. Lær bæra trekke til de har skiftet farge – det skal ikke koke!
  2. Sil av saft og mål opp. Du kan også bruke dampsafter, men bæra må ikke koke lenge.
  3. Tilsett sukker, sitronsaft og certo. La dette fosskoke i 1 minutt.
  4. Skum av og hell på varme glass med tett lokk.

Rognebærgelé er godt tilbehør til blant annet elgkjøtt og viltretter.


Du kan lese mer om konservering av frukt og bær i denne artikkelen.

Rettens opphav

Tidligere ble rognebær brukt i medisinsk sammenheng, blant annet mot nyrestein og skjørbuk.
Denne oppskriften er hentet fra boka «Mat frå Telemark», utgitt av Telemark Bygdekvinnelag i 1993.