Kje på grønnsakseng

stykker av kjøtt på fjøl

Kje på grønnsakseng

God rett av kjekjøtt med grønnsaker og øl.

Middagsretter

Middels

1.5timer

Telemark

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk kje (ca 1,25 kg)
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 5 ss rapsolje
  • 4 stk tomater
  • 2 stk røde paprika
  • 2 stk løk (store)
  • 3 stk hvitløksfedd
  • 0.5 stk flaske pils, bayer eller bokkøl
  • 1 ss smør

Fremgangsmåte

  1. Del kjeet i serveringsstykker.
  2. Varm noe av oljen i gryte eller steikepanne. Brun kjøttet raskt på alle sider ved sterk varme. Ha små mengder kjøtt oppi av gangen. Strø salt og pepper på kjøttet etter bruningen.
  3. Skold og flå tomatene (ha de i et dørslag og dypp raskt i kokende vann for å skolde). Del de i påter. Skjær paprikaen i brede strimler. Del løken i båter. Finhakk hvitløken.
  4. Stek løk og hvitløk i resten av oljen. Ha i paprikastrimler og tomatbåter. La det surre i noen minutter, hell så over ølet og smak til med salt og pepper.
  5. Smør ei langpanne og fyll med grønnsaksrøren. Legg kjøttstykkene oppå og stek midt i ovnen i 60 – 75 minutter ved 150 grader. Tilsett eventuelt mer øl eller annen væske dersom det er fare for at grønnsakene blir tørrstekte.

Server retten fra langpanna eller i et ildfast fat. Server med kokte poteter, loff og frisk grønn salat.

Rettens opphav

Denne oppskriften er hentet fra boka «Mat frå Telemark», utgitt av Telemark Bygdekvinnelag i 1993.