Lefsekling fra Holla

gammel kjøkkenvekt

Lefsekling fra Holla

Tradisjonsbakst fra Telemark.

Brødmat/Bakverk

Middels

60minutter

Telemark

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1.5 l melk
  • 1.5 kg kveitemel
  • 250 g smør

Fremgangsmåte

  1. Kok opp melk og smør. Ta dette av varmen og ha i melet. Rør godt om og kna deigen til den er glatt og fin.
  2. Kjevle ut tynne leiver, mens deigen er varm, og stek på takke.
  3. Bløtes med vatn eller mjølk, og smøres med godt smør og sukker som er rørt sammen. Brettes mot midten fra to sider, og så over hverandre igjen. Klippes eller skjæres i passe stykker eller spisser.

1 porsjon gir cirka 24 leivar. Denne klingen er fine å fryse ned med enten matpapir eller plastfolie mellom hver ferdigsmurt leiv.

Rettens opphav

Kling er festmat fra Telemark med lange tradisjoner.
Denne oppskriften er hentet fra boka «Mat frå Telemark», utgitt av Telemark Bygdekvinnelag i 1993.