Glutenfrie sveler

lapper på tallerken

Glutenfrie sveler

Sveler er godt og lett og lage. Her er en glutenfri variant.

Glutenfri

Takkebakst

Brødmat/Bakverk

Lett

30minutter

Sogn og Fjordane

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 stk egg
  • 1.5 dl sukker
  • 5 dl kulturmjølk/kefir
  • 5 dl fin/grov semper
  • 1.5 ts natron

Fremgangsmåte

 

  1. Pisk eggedosis. Ha i mjølk
  2. Rør i sempermjøl og natron
  3. Røra skal bli litt tjukk. Ho kan stå 5- 10 minutt før steiking.
  4. Steik svelene på takke. Svelene held seg godt mjuke til dagen etter.

Flere glutenfrie oppskrifter på tradisjonelle retter finner du HER.

Rettens opphav

Oppskrifta er henta fra Fjordamat, skrevet av Åse Kongsvik og Kari Støfringsdal og utgitt av Sogn og Fjordane Bygdekvinnelag på Selja Forlag i 2008.