
Glutenfrie sveler
Sveler er godt og lett og lage. Her er en glutenfri variant.
Brødmat/Bakverk
Lett
30minutter
Sogn og Fjordane
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 3 stk egg
- 1.5 dl sukker
- 5 dl kulturmjølk/kefir
- 5 dl fin/grov semper
- 1.5 ts natron
Fremgangsmåte
- Pisk eggedosis. Ha i mjølk
- Rør i sempermjøl og natron
- Røra skal bli litt tjukk. Ho kan stå 5- 10 minutt før steiking.
- Steik svelene på takke. Svelene held seg godt mjuke til dagen etter.
Flere glutenfrie oppskrifter på tradisjonelle retter finner du HER.
Rettens opphav
Oppskrifta er henta fra Fjordamat, skrevet av Åse Kongsvik og Kari Støfringsdal og utgitt av Sogn og Fjordane Bygdekvinnelag på Selja Forlag i 2008.