Glutenfrie pannekaker

pannekake i stekepanne

Glutenfrie pannekaker

Glutenfri oppskrift på gode pannekaker.

Glutenfri

Middagsretter

Lett

45minutter

Sogn og Fjordane

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk egg
  • 2.5 dl mjølk
  • 2 dl glutenfritt mjøl
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 ss smelta margarin

Fremgangsmåte

 

  1. Visp egg og litt av mjølka. Ha i sukker, salt og mjølet. Ha i meir mjølk etter kvart som du vispar.
  2. La svelle i ½ time. Tilset margarin og eventuelt litt meir mjølk om røra er for tjukk.
  3. Steik kakene på takke eller steikepanne.

Flere glutenfrie oppskrifter på tradisjonelle retter finner du HER.

Rettens opphav

Pannekaker i ulike varianter finner vi over hele verden, og vi finner også mange ulike varianter i Norge – som sveler og lapper. Oppskriftene har variert ut fra hvilke råvarer man hadde tilgang til. Lenge før komfyren kom til Norge var hellebakst (det vi i dag kaller takkebakst) det mest vanlige, og på denne kunne man steke lefser, flatbrød, sveler og pannekaker/lapper med mer.
Oppskrift fra Kari Støfringsdal, forfattar av Fjordamat-bøkene.