
Glutenfrie pannekaker
Glutenfri oppskrift på gode pannekaker.
Middagsretter
Lett
45minutter
Sogn og Fjordane
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 stk egg
- 2.5 dl mjølk
- 2 dl glutenfritt mjøl
- 1 ts salt
- 1 ss sukker
- 1 ss smelta margarin
Fremgangsmåte
- Visp egg og litt av mjølka. Ha i sukker, salt og mjølet. Ha i meir mjølk etter kvart som du vispar.
- La svelle i ½ time. Tilset margarin og eventuelt litt meir mjølk om røra er for tjukk.
- Steik kakene på takke eller steikepanne.
Flere glutenfrie oppskrifter på tradisjonelle retter finner du HER.
Rettens opphav
Pannekaker i ulike varianter finner vi over hele verden, og vi finner også mange ulike varianter i Norge – som sveler og lapper. Oppskriftene har variert ut fra hvilke råvarer man hadde tilgang til. Lenge før komfyren kom til Norge var hellebakst (det vi i dag kaller takkebakst) det mest vanlige, og på denne kunne man steke lefser, flatbrød, sveler og pannekaker/lapper med mer.
Oppskrift fra Kari Støfringsdal, forfattar av Fjordamat-bøkene.