
Glutenfrie lappar
Glutenfri variant av populære lappar.
Brødmat/Bakverk
Lett
20minutter
Sogn og Fjordane
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 2 stk egg
- 1 dl sukker
- 4 dl skumma kulturmjølk
- 1 stk pakke Semper glutenfri mix
- 1 ts natron
Fremgangsmåte
- Pisk eggedosis av egg og sukker. Ha i surmjølk og natron og pisk saman.
- Bland i mjølet til glatt røre.
- Steik på takke eller steikepanne. 1 ss er nok til ein lapp.
Server med syltetøy eller sukker.
Flere glutenfrie oppskrifter på tradisjonelle retter finner du HER.
Rettens opphav
Sveler og lapper er tradisjonell norsk bakst på helle eller takke. Pannekaker i ulike varianter finner vi over hele verden, og vi finner også mange ulike varianter i Norge. Oppskriftene har variert ut fra hvilke råvarer man hadde tilgang til. Lenge før komfyren kom til Norge var hellebakst (det vi i dag kaller takkebakst) det mest vanlige, og på denne kunne man steke lefser, flatbrød, sveler og pannekaker/lapper med mer. Oppskrift fra Kari Støfringsdal, forfattar av Fjordamat-bøkene.