Blandaball

Blandaball, saltfiskball

Jon Marius Nilsson

Blandaball

En mettende og tradisjonsrik fiskerett fra Ytre Nordmøre og Fosen.

Middagsretter

Middels

60minutter

Møre og Romsdal

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg lyr eller hyse
  • 1 l poteter i biter
  • 1 ss salt
  • 2 stk store løk
  • 1 dl melk
  • 3 ss potetmel
  • 1 ss hvetemel
  • 150 g flesk

Fremgangsmåte

  1. Mal fisk, potet, løk og salt på kvern en gang. Spe forsiktig med melk. Tilsett melet og arbeid godt sammen.
  2. Form store boller og legg en fleskebit i hver.
  3. Kok bollene forsiktig i 20 minutter, i vann eller fiskekraft.

Server med kokte poteter, kokt gulrot og kålrotstappe.

Rettens opphav

Blandaball er en rett med lange tradisjoner på Ytre Nordmøre og Fosen.
Oppskrifta er hentet fra boka «Det smaker av tradisjon» av Siv Randi Kolstad, som ble utgitt i samarbeid med Sør-Trøndelag Bygdekvinnelag på Tun Forlag i 2006.