Russedessert

russedessert i bolle

Russedessert

Luftig dessertklassiker med saft og semulegryn.

Laktosefri

Desserter

Lett

25minutter

Hordaland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 dl vatn
  • 3 dl god saft
  • 1 ss sukker
  • 50 g semulegryn
  • 0.5 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann, saft, sukker og semulegryn. Kok i cirka 10 minutt.
  2. Ta grauten av varmen og ha i vaniljesukker. Avkjøl blandingen litt.
  3. Visp blandingen kraftig til den er tykk, luftig og lysere i fargen.

Server russedessert med fløytemjølk.

Rettens opphav

Rundt 1900 skjedde flere endringer som gjorde at dessert ble mer vanlig å finne på menyen hos folk flest. Komfyren ga mulighet til å bake ting i ovnen, som puddinger og paier. På slutten av 1800-tallet kom også husmorskolene for fullt, og mange jenter kom tilbake fra skolene med oppskrifter som bidro til å få fruktsupper, kompotter, puddinger og fromasjer på bordet. Etter 1. verdenskrig ble det også bedre tilgang på sukker.
Denne oppskriften ble sendt inn av Etne Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.