
Eplepai
Enkel og god pai som alle klarer å lage.
Desserter
Lett
40minutter
Hordaland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 4 stk epler
- 1 ss kanel
- 3 dl sukker
- 2 dl mel
- 1 ts bakepulver
- 1 stk egg
- 75 g margarin eller smør
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en paiform med smør.
- Skrell eplene, fjerne kjernehus og del eplene i båter. Dekk bunnen i paiformen med eplebåter.
- Slå over 1 dl sukker og kanel.
- Bland 2 dl sukker, mel og bakepulver. Rør i egget. Smuldre paideigen over eplebåtene. Smelt margarinet og hell over.
- Stek paien midt i ovnen i cirka 30 minutter.
Server paien varm med vaniljesaus eller is.
Rettens opphav
Frukt- og bærdyrking har ei sentral rolle i jordbruket i Hordaland.
Denne oppskrifta ble sendt inn av Ulvik Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.