Eplekake i langpanne

eplekakebiter på fjøl

Eplekake i langpanne

Lettvinn og saftig eplekake som rekker til mange.

Kaker

Lett

40minutter

Hordaland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 4.5 dl sukker
  • 200 g smør
  • 2 dl mjølk
  • 6 dl kveitemjøl
  • 4 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 5 stk epler
  • 3 ts sukker
  • 3 ts kanel
  • 100 g hakka mandlar (kan sløyfast)

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Visp eggedosis av egg og sukker.
  3. Smelt smør og kok opp i lag med mjølka.
  4. Bland saman mjøl, bakepulver og vaniljesukker.
  5. Tøm den kokande mjølk/smør blandinga over eggedosisen. Bland inn mjølblandinga.
  6. Slå deigen utover ei bakepapirkledd langpanne.
  7. Fjern stilk og kjernehus fra eplene, del i båtar og legg utover kaka. Strø over sukker, kanel og hakka mandler.
  8. Steik i 25 minutt til kaka er pent gylden.

Rettens opphav

Frukt- og bærdyrking har ei sentral rolle i jordbruket i Hordaland.
Denne oppskrifta ble sendt inn av Liv Spilde i Bjørgum Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.